b.barracudacentral.org

Website: barracudacentral.org/rbl

Lookup: b.barracudacentral.org

Black List-ul Barracuda (BRBL - Barracuda Reputation Block List) este bazat pe sistemul de reputatie Barracuda (Barracuda Reputation System) si functioneaza in mod colaborativ pentru a culege spam. Acest blacklist contine o lista de adrese IP unice care trimit spam. Metode automate de colectare sunt folosite pentru a adauga sau a sterge adrese ip din BRBL.

Capcanele spam, metodele de colectare si evaluare adauga IP-uri automat in lista in momentul detectarii unui mesaj spam. IP-urile nu sunt adaugate manual in reteaua Barracuda.

In momentul primirii unui e-mail, conexiunea este analizata automat in vederea stabilirii daca echipamentul de pe care se face conexiunea este un open proxy sau un nod intr-o retea botnet de spam. Daca oricare dintre aceste doua cazuri este adevarata IP-ul este adaugat automat in BRBL. BRBL-ul contine doar adrese ip unice.

Majoritatea adreselor IP sunt listate ca rezultat al trimiterii directe de spam sau virusi spre detectorii BRS (Barracuda Reputation System) . BRS-ul detecteaza spam-ul folosind adrese de mail special create care nu apartin nimanui.

loading gear gif
iBlacklist ® 2000-2024 Awesome Projects SRL - Toate drepturile rezervate