cbl.abuseat.org

Website: cbl.abuseat.org

Lookup: cbl.abuseat.org

Lista CBL isi procura datele din capcane spam si infrastructuri de mail foarte mari. Sunt listate doar IP-urile care denota caracteristici specifice proxyurilor deschise de diferite tipuri (HTTP,socks,wingate,etc), virusilor, viermilor si cailor troieni.

CBL-ul listeaza de asemenea si IP-urile website-urilor care au legatura cu scripturile de spam sau furnizeaza asemenea scripturi in vederea descarcarii si folosirii lor. De asemenea IP-urile nameserverelor care sunt dedicate in mod exclusiv folosirii lor de catre scripturi automate de spam sunt adaugate la aceasta lista.

CBL-ul listeaza de asemenea si IP-uri care au efectuat conexiuni la serviciile de mail CBL intr-un mod care sa indice ca IP-ul sursa este infectat sau este folosit de catre scripturi de spam.

CBL-ul nu se conecteaza la alte servere de mail in vederea efectuarii de teste.CBL-ul nu testeaza si nu listeaza releele SMTP deschise.

CBL-ului nu-i pasa daca un IP este dinamic sau nu. Daca conexiunile pe care le face indica ca este infectat atunci IP-ul este listat indiferent de tipul acestuia.

CBL-ul nu incearca sa asocieze IP-uri cu diferite persoane sau organizatii si nu permite listarea IP-urilor din surse externe.

loading gear gif
iBlacklist ® 2000-2024 Awesome Projects SRL - Toate drepturile rezervate