db.wpbl.info

Website: www.wpbl.info

Lookup: db.wpbl.info

WPBL este un blacklist privat alcatuit din adrese IP care s-au conectat la sistemele membrilor si au trimis spam.

Lista este astfel conceputa incat sa fie folositoare doar pentru membrii WPBL, nefiind recomandata utilizarea ei pentru alti utilizatori. Acesta NU este un serviciu public antispam. WPBL nu ar trebui folosit pentru a bloca mail-uri sau a refuza conexiuni SMTP.

Utilizarea cea mai eficienta a acestei liste ar fi in combinatie cu sisteme bazate pe punctaje cum sunt SpamTestBuddy sau SpamAssassin.

Desi WPBL detecteaza zilnic o cantitate considerabila de spam, sansele de a fi listat sunt mici. Din acest motiv accentuam ca blocajele nu ar trebui facute doar pentru faptul ca o adresa IP se afla in aceasta lista. Daca sunteti in cautarea unui blacklist potrivit pentru respingerea mail-urilor cu foarte putine detectari gresite, puteti sa va orientati spre CBL sau ZEN Spamhaus (care include CBL) , aceste doua liste fiind de o calitate foarte mare.

Serverele de mail care trimit mesaje de bounce/backscatter ca rezultat al adreselor falsificate vor fi listate ca si sursa de spam din moment ce trimit mesaje nesolicitate. Servere care trimit mai multe mesaje de backscatter decat mesaje legitime vor fi de asemenea incluse in blacklist.

In momentul in care un spammer falsifica o adresa care apartine membrilor WPBL iar sistemul dumneavoastra returneaza mail pe adresa falsificata, se considera tot creare de spam. Daca noi primim asemenea mesaje de spam inseamna ca si alte site-uri de pe internet primesc acelasi lucru.

loading gear gif
iBlacklist ® 2000-2024 Awesome Projects SRL - Toate drepturile rezervate