dul.dnsbl.sorbs.net

Website: www.sorbs.net

Lookup: dul.dnsbl.sorbs.net

Lista \'SORBS Dynamic User and Host list (DUHL)\' este similara altor liste DUL . Desi majoritatea celorlalte sunt liste care contin doar ip-uri dial-up. Cu raspandirea conexiunilor de cablu si DSL in defavoarea celor dial-up, utilitatea listelor care contin doar ip-uri de dial-up este drastic redusa.

Astfel DUHL-ul SORBS este alcatuit din o lista de net block-uri unde adresa ip este alocata dinamic utilizatorilor si serverelor indiferent de metoda de conectare propriu zisa a serverelor la retea.

Alocarea dinamica a IP-urilor face identificarea surselor spam mai dificila. Este subiectul unei dezbateri daca utilizatorii de acasa ar trebui sa ruleze propriile servere de mail. SORBS este de parere ca oricine destul de competent pentru asta are dreptul sa ruleze propriul server de mail, dar de asemenea ca toate mail-urile care provin de la ip-uri alocate dinamic (si in cateva cazuri chiar si de la cele alocate static) ar trebui sa iasa prin serverul de mail al ISP-ului.

Cererile de listare sau delistare a unor adrese IP pot fi facute de catre orice ISP responsabil pentru o anumita clasa de adrese. De asemenea vor fi listate adrese IP alocate dinamic care sunt identificate ca fiind producatoare de spam (de obicei se primeste spam de la ele).

loading gear gif
iBlacklist ® 2000-2024 Awesome Projects SRL - Toate drepturile rezervate