ips.backscatterer.org

Website: www.backscatterer.org

Lookup: ips.backscatterer.org

Backscatterer - De ce este un abuz si cum sa va impiedicati sistemul sa faca asta.

Serverele de mail ar trebui sa fie configurate sa furnizeze NDR-uri (Non Delivery Reports(bounces)) doar utilizatorilor locali. Mail-urile inacceptabile de oriunde altundeva ar trebui pur si simplu respinse.

Daca se trimit NDR-uri oricarui mail, ele pot ajunge la oameni care nu au legatura cu mesajele iar acest lucru poate fi considerat un abuz, putand deveni chiar un atac de tip DDOS.

Exemplu :

Un spammer falsifica adresa \'casutapostala@domeniu.ro\' si trimite cateva milioane de mesaje cu acea adresa falsificata. Daca serverul dumneavoastra de mail este configurat corect, mail-ul va fi pur si simplu respins in cazul in care casuta postala spre care e trimis nu exista, astfel nu se va trimite nici un mesaj inapoi persoanei careia i-a fost falsificata adresa. Daca insa serverul dumneavoastra nu este configurat corect, va accepta acel mail pentru trimitere locala si vazand ca acea casuta postala locala nu exista va reveni cu un mesaj de eroare pe adresa falsificata.

Imaginati-va ca sunt o sumedenie de servere de mail configurate incorect, persoana careia i-a fost falsificata adresa va primi milioane de NDR-uri pentru mail-uri pe care el nu le-a trimis, aici iesind in evidenta caracteristica de atac DDOS.

Astfel ca daca orice spammer falsifica o adresa care sa fie una folosita de catre noi ca si capcana spam iar sistemul dumneavoastra revine cu un NDR pe acea adresa IP-ul dumneavoastra va fi listat automat.

loading gear gif
iBlacklist ® 2000-2024 Awesome Projects SRL - Toate drepturile rezervate